Hort

L’hort de l’Espai Gardenyes és un espai de foment i promoció de l’agricultura urbana en ple cor de Sarrià. Més enllà de la “collita”, l’hort busca donar a conèixer l’agricultura ecològica en un context d’hiper-urbanització com és la ciutat de Barcelona. No és, per tant, només un espai de producció sinó també una iniciativa de formació, experimentació i convivència.

L’hort de l’Espai Gardenyes es defineix pel seu caràcter participatiu, en el qual tots els veïns i veïnes i tenen cabuda tant en la seva explotació com en la organització. Es tracta d’una nova iniciativa de gestió ciutadana i d’empoderament de la ciutadania en la gestió i responsabilització dels assumptes públics. Des del veïnat i per al veïnat.

El projecte pretén crear un espai enjardinat (plantes aromàtiques, medicinals i comestibles) concebut per ser viscut, compartit i descobert a través de gairebé tots els sentits. L’objectiu primordial és recuperar la cultura de les herbes, l’agroecologia i l’horticultura en un entorn pràctic, senzill, amable i ple de significats.

Els objectius són la presa de consciència sobre el medi que ens envolta, la re-descoberta de la natura com a model d’aprenentatge apassionant, i l’aplicació d’aquest a la nostra vida per fer-la més sostenible (física i emocionalment) en totes les àrees: personal, familiar i social.

El valor afegit és el treball fet amb passió i estima cap a tots els éssers vius, cap al medi on vivim i, en particular, la natura. I la voluntat és construir un món millor fomentant uns valors de respecte i sostenibilitat amb el nostre entorn i amb nosaltres mateixos.

primera matinal

2 respostes a Hort

  1. Manuel Font ha dit:

    El pasat disabte va ser un fort dia de feina ja tenim un lloc per fer cel projecte pilot de compostatge comunitari les coses avançen us esperem el dia 15

  2. Manuel Font ha dit:

    Avui esteu comvidats al taller de compostatge y vermicompostatge a les 6 a Orlandai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s