Preguntes freqüents (FAQs)

QUÈ ÉS L’ESPAI GARDENYES?

L’Espai Gardenyes és un espai gestionat pels veïns i veïnes de Sarrià al carrer Cardenal Sentmenat, 10. Consta d’un hort urbà, d’un espai polivalent al servei de les entitats i veïnat que anomenem àgora i d’una caseta feta amb bioconstrucció. Els tres elements estan en procés de construcció i formulació.

ÉS UN EQUIPAMENT MUNICIPAL?

No. Es tracta d’un solar propietat de l’Ajuntament de Barcelona que ha estat cedit a les entitats del barri a través del Pla Buits, una iniciativa de reaprofitament dels espais públics sense ús a la ciutat. L’Ajuntament ha col·laborat en l’adequació dels espais i en la cessió d’alguns materials a través de Parcs i Jardins.

QUÈ ÉS EL PLA BUITS?

El Pla BUITS (Buits Urbans d’Implicació Territorial i Social) és una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona de cessió de solars propietat de l’Ajuntament en els quals no està previst que s’hi facin actuacions durant els propers anys. L’Ajuntament va treure a concurs els espais a les entitats de la ciutat, que van presentar els seus projectes. L’adjudicació dels solars és per un període màxim de 3 anys.

QUI HA DECIDIT FER UN HORT, UNA ÀGORA I UNA CASETA FETA AMB BIOCONSTRUCCIÓ?

Els veïns i veïnes. Diferents entitats del barri es van agrupar i van dur a terme un procés participatiu per recollir idees. Amb aquestes idees es va elaborar el projecte que finalment va ser seleccionat per l’Ajuntament.

QUINES ENTITATS HI HA DARRERA DE L’ESPAI GARDENYES?

Moltes entitats van donar suport a la presentació del projecte. D’entre elles, aquelles que hi han estat més implicades fins avui són l’Associació Cultural Casa Orlandai, Consumo Respeto, Centre Assís, CEDRE per a la inclusió social i l’Esplai Movi de Sarrià.

SÓC UN VEÍ/VEÏNA/ENTITAT DEL BARRI I M’AGRADARIA COL·LABORAR AMB EL PROJECTE. PUC PARTICIPAR-HI?

És clar que sí! El projecte és obert a tothom i esperem que sigueu molts els que us sumeu a aquesta iniciativa. Podeu trobar informació a la web o enviar un correu a projecte@espaigardenyes.cat.

EN QUÈ PODRIA COL·LABORAR?

En el que et vingui de gust! El projecte es nodreix de les aportacions dels veïns i de les entitats. Les seves aportacions són indispensables per ajudar-lo a fer créixer.

DE QUINS RECURSOS DISPOSA L’ESPAI GARDENYES?

De ben poquets, llevat de la il·lusió i les hores dels qui hi treballem voluntàriament. No disposem de cap subvenció municipal. Busquem créixer a partir d’intercanvis i dels recursos que puguem anar sumant amb el temps.

PER CERT, QUÈ VOL DIR “GARDENYES”?

L’antic poble de Sarrià estava delimitat per dues rieres, la Riera Blanca, que coincideix amb l’actual Avinguda J.V. Foix, i la riera de Gardenyes, a l’actual Via Augusta. L’Espai Gardenyes es troba just a sobre de l’antiga de riera de Gardenyes, la qual segueix fluint pel subsòl urbà tot i l’ocupació humana, el ciment i els cotxes.

COM ES GESTIONARÀ L’HORT? ÉS COMUNITARI O ES LLOGARAN PARCEL·LES?

La voluntat del projecte és potenciar la relació veïnal i la col·laboració entre veïns en la gestió i explotació de l’Espai. Tot i això, el model concret de funcionament està encara en fase de definició. Anima’t a dir-hi la teva!

SÓC UNA ENTITAT DEL BARRI I VULL FER UNA ACTIVITAT A L’ÀGORA DE L’ESPAI GARDENYES. ÉS POSSIBLE?

És clar que sí! Posa’t en contacte amb nosaltres i veurem com fer-ho possible. L’àgora és un espai que es nodreix de les iniciatives de les entitats del barri i dels veïns que hi volen realitzar activitats.

QUAN PUC VENIR A DONAR UN COP DE MÀ?

Si ens facilites el teu correu electrònic et farem arribar la informació sobre les dates de reunions i altres temes vinculats amb la gestió de l’Espai.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s